skip to Main Content
ga naar   Obase
[vc_row css=”.vc_custom_1484750891730{padding-top: 25px !important;padding-right: 25px !important;}”][vc_column][vcex_heading source=”post_title” responsive_text=”true” font_weight=”600″ font_size=”32″ line_height=”1.2″ min_font_size=”18px” color=”#000000″ css=”.vc_custom_1500302392825{padding-right: 15px !important;padding-left: 15px !important;}” font_family=”Arvo” el_class=”titel-pagina “][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1486984286443{padding-top: 10px !important;background-color: #f8f8f8 !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Bekijk hier de activiteitenkalender 2019-2020[/vc_column_text][vc_single_image image=”2551″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”/wp-content/uploads/2019/09/Schoolkalender-2019-2020.pdf”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row disable_element=”yes” css=”.vc_custom_1500302378699{padding-top: 10px !important;background-color: #f8f8f8 !important;}”][vc_column][vc_column_text]De meeste tijd van Stapelhof gaat op aan het onderwijs, maar er is ook tijd voor feesten en vieringen of andere activiteiten. We proberen dan iets met alle kinderen tegelijk te doen, wat van groot belang is voor de saamhorigheid en de sfeer in de school.

Feesten en vieringen
Het Sinterklaas- en Kerstfeest starten we op Stapelhof met een gezamenlijke opening of afsluiting in de kuil, daarna wordt het feest in de afzonderlijke klassen gevierd. Het Paasfeest vieren we op verschillende manieren, zoals een paasontbijt en/of spelletjes rond het thema Pasen. Regelmatig wordt een revue-avond of musical in het dorpshuis georganiseerd, waaraan alle kinderen deelnemen. Groep 8 neemt op een feestelijke manier afscheid van de school en de leerkrachten. In het vroege voorjaar neemt onze school deel aan de Nationale Boomfeestdag. De kinderen uit een groep planten bomen in de omgeving of doen andere natuuractiviteiten. Voor data van enkele vieringen, zie: schooltijden, vakanties en vrije dagen.

Sportevenementen
Onze school doet mee aan het eilandelijk schoolvoetbaltoernooi onder leiding van de leerkrachten van de bovenbouw en aan de avondvierdaagse in Burgh-Haamstede, dit laatste onder leiding van ouders. Incidenteel kunnen leerlingen nog meedoen aan de Mosselloop en andere activiteiten georganiseerd door Delta Sport. Schaakwedstrijden staan ook op het programma.

Reizen en excursies
Alle kinderen gaan een keer per jaar op schoolreisje. De kinderen van groep 7/8 hebben eens in de twee jaar een schoolkamp van drie dagen (soms alleen groep 8 jaarlijks). Jaarlijks vinden er in alle groepen excursies plaats. Dit kan bestaan uit:
– Museumbezoek
– Culturele bezoeken aan gebouwen
– Bezoek bedrijven en instellingen in de buurt
– Excursies onder leiding van Werkgroep Schoolbiologie / Natuurouders
– Bezoek muziek- of theatervoorstellingen

Culturele activiteiten
Leren van andere mensen en culturen kan het gezichtsveld van kinderen verbreden. Daarom besteden wij aandacht aan de manieren van uiten van anderen, zoals literatuur, muziek, dans, theater en beeldende kunst.
Tijdens de landelijke kinderboekenweek besteden we extra aandacht aan boeken en lezen. De kinderen leren nieuwe boeken en auteurs kennen en komen op een plezierige manier in aanraking met het vak lezen. Deze week sluiten we gezamenlijk op een feestelijke wijze af. Er zijn verschillende mogelijkheden waar we een keuze uit kunnen maken: o.a. het uitnodigen van een schrijver, meedoen aan de Nationale voorleeswedstrijd, zitting hebben in de kinderboekenjury etc. In samenwerking met het het Centrum Kunst en Cultuureducatie of Keet in de Kerk voor de leerlingen van groep 5 / 6, wordt een programma verzorgd voor alle kinderen. Onze cultuureducatie is beschreven in een cultuurbeleidsplan. Het bekijken van een toneelstuk, poppenkast-, dans- of muziekvoorstelling is hierbij een onderdeel. Soms vindt dat in school plaats, maar afhankelijk van de voorstellingen wordt ook wel eens gebruik gemaakt van het dorpshuis in Renesse of een andere locatie.

Buitenschoolse activiteiten
Er bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan enkele buitenschoolse activiteiten, die soms door particulieren en soms door een groep ouders of vrijwilligers worden georganiseerd. Deze activiteiten kunnen per schooljaar verschillen. Voor deelname wordt soms een kleine vergoeding gevraagd i.v.m. materiaalkosten of anderszins. Momenteel is er typen, schaken en muzikale vorming (via muziekschool). Dit vindt op school na schooltijd plaats op verschillende tijdstippen en voor verschillende leeftijdsgroepen. Deelname hieraan kan plaatsvinden door middel van opgave. Voor de verschillende activiteiten worden de deelnameformulieren via de school verstrekt. Hoewel deze activiteiten in school plaats vinden, berust de verantwoordelijkheid voor de inhoud en het toezicht niet bij het team. De school biedt de gelegenheid en ruimte.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row column_spacing=”0px” css=”.vc_custom_1486983021328{margin-top: 40px !important;padding-right: 15px !important;padding-left: 15px !important;background-color: #0095d3 !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”jaaroverzichtdata” el_class=”datarooster”][/vc_column][vc_column width=”1/3″ css=”.vc_custom_1485254232829{padding-top: 25px !important;padding-right: 15px !important;padding-left: 15px !important;}”][vc_btn title=”bekijk” color=”white” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.obase.nl%2Fschoolvakanties%2F||target:%20_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row typography_style=”white” margin_top=”15″][vc_column][vcex_heading text=”ONZE CONTACTGEGEVENS” tag=”h1″ font_weight=”600″ color=”#000000″ css=”.vc_custom_1499958771969{margin-top: 35px !important;padding-right: 15px !important;padding-left: 15px !important;}” font_family=”Arvo” font_size=”32″][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”Onze adresgegevens” css=”.vc_custom_1486977945460{padding-top: 20px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”footercolumn1binnendeveste”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”footercolumn2binnendeveste”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”footercolumn3binnendeveste”][/vc_column][/vc_row]

Back To Top